Lägsta insättning till ISK

Det finns många tillhandahållare av ISK som inte har några krav på att man ska göra en insättning av någon viss storlek för att få öppna och använda ett ISK hos dem. Tvärt om brukar det gå att föra över så lite som 1 krona till kontot om det är vad man vill göra.

De allra flesta låter dig också öppna ett ISK utan att föra över några pengar just då. Du kan alltså öppna ett ISK redan idag för att ha det redo när du kan och vill göra din första insättning av pengar.

När lagstiftaren skapade ISK var det för att göra det enklare för vanliga konsumenter att spara i värdepapper, till exempel aktier och fondandelar. De flesta banker och finansiella institutioner har tagit detta till sig och gjort vad de kan för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för konsumenten att öppna och använda ett ISK. Som en del i detta arbete har de flesta banker och finansiell institutioner valt att inte implementera några krav om minsta tillåtna insättning eller liknande. På samma sätt brukar det inte finnas några regler för hur ofta man får göra insättningar och uttag, eller hur stora eller små dessa insättningar och uttag får vara.

avanza bank
Minimum:
Nej
nordnet bank
Minimum:
Nej
aktieinvest
Minimum:
Nej
fondab
Minimum:
Nej
handelsbanken
Minimum:
Nej
nordea
Minimum:
Nej
seb
Minimum:
Nej
swedbank
Minimum:
Nej
Danske Bank
Minimum:
Nej
länsförsakringar
Minimum:
Nej
skandiabanken
Minimum:
Nej
Åkandsbanken
Minimum:
Nej